Engcon

ENGCON HAR VÄNT ALLT – OCH VALT NIEBUHR 

ETT SAMARBETE MED STOR TYNGD OCH DJUP


Engcon Group, som har sitt ursprung i Sverige, är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner och grävlastare i viktklassen från 1,5 ton till 33 ton.

I den skandinaviska bygg- och anläggningsbranschen har tiltrotatorer blivit en självklarhet i entreprenadmaskiner i denna viktklass, och Engcon har en mycket stor marknadsandel i Skandinavien.

Tiltrotatorer kan jämföras med en handled som gör det möjligt att böja och vrida redskapen på grävmaskinen. Det är ett effektivt verktyg som gör grävarbetet mer effektivt, enkelt och säkert på en relativt begränsad yta och säkerställer därmed ökad lönsamhet för entreprenören.

Niebuhr Gears och Engcon har samarbetat i många år, och i början av 2016 valdes Niebuhr Gears som exklusiv leverantör av snäckskruvar och snäckhjul till Engcon-koncernens omfattande produktsortiment inom tiltrotatorer.

I valet har produktkvaliteten varit i fokus men Engcon har också lagt vikt vid leveranssäkerhet, flexibilitet och konkurrenskraftiga priser. Det är nära kopplat till vår automatiserade produktion och avancerade robotsystem som garanterar ett mycket kostnadseffektivt produktionsflöde.

Du kan läsa mer om Engcon Group här.

Dela dette kundcase

keyboard_arrow_up