Vestas Wind Systems

KRAFTFULLT SAMARBETE

STARKA KUGGAR TILL VÄRLDENS STÖRSTA VINDKRAFTVERK


Hos Niebuhr Gears har vi levererat kugghjul till svängsystemen hos Vestas Wind Systems i mer än 40 år. Därmed har vi varit en del av den danska industrisagan ända sedan Vestas producerade det första vindkraftverket 1979.

I den tekniska utvecklingsprocessen har Vestas under årens lopp intagit en nyckelposition. Turbinerna har helt klart blivit allt större – från att i början ge ca 50 kW, ger de idag flera MW. Samtidigt har turbinernas ekonomi blivit konkurrenskraftigare jämfört med andra energikällor.

Niebuhr Gears har levererat tusentals kugghjul till svängsystem på Vestas vindkraftverk och fabriker för maskinhus över hela världen. Vi levererar bl.a. de stora svängringarna med en diameter på upp till fem meter. De är en del av turbinens totala svängsystem, där maskinhuset och rotorn automatiskt korrigeras vid ändringar av vindriktningen.

Under årens lopp har Niebuhr Gears fått en mycket stor erfarenhet av att tillverka kugghjul till svängsystemen i Vestas vindkraftverk. Vi har successivt utvecklat vår expertis inom området och vår förmåga att leverera beprövade kvalitetsprodukter varje gång.

För att uppfylla kraven från bl.a. Vestas, etablerade Niebuhr Gears en fabrik i Kina 2010, så att vi kan producera kugghjul till svängsystemen närmare de amerikanska och asiatiska marknaderna – och den kinesiska produktionen ligger i linje med de danska kvalitetskraven.

Du kan läsa mer om Vestas Wind Systems A/S här.

Dela dette kundcase

keyboard_arrow_up