Siemens Gamesa Renewable Energy

MEDVIND PÅ DEN GLOBALA VINDKRAFTSMARKNADEN

ETT STARKT SAMARBETE ÖVER HELA VÄRLDEN


Siemens Gamesa Renewable Energy är en av de större aktörerna på den globala vindkraftsmarknaden. Tyska Siemens AG förvärvade 2004 det tidigare Bonus Energy A/S i Brande och har sedan dess ökat verksamheten betydligt, så att Siemens idag är världens största producent av havsvindkraftverk.

Över hela världen har Siemens Wind Power (Siemens Gamesa Renewable Energy) cirka 27 000 medarbetare, varav cirka 7 000 medarbetare är anställda i Danmark på huvudsätet i Brande eller på bolagets vindkraftverksfabriker i Aalborg respektive Brande. Koncernen har en årlig omsättning på ett tvåsiffrigt miljardbelopp, och under årens lopp har företaget producerat mer än 8 000 vindkraftverk.

Niebuhr Gears har varit samarbetspartner till Siemens genom åren och en fast leverantör av kugghjul till vindkraftverkens svängsystem. Niebuhr Gears levererar kugghjul till Siemens fabriker för maskinhus runt om i världen.

Under 2008 etablerade Gears Niebuhr en fabrik i Kina för att kunna serva Siemens (och Vestas) på den globala marknaden. Fabriken är det konkreta beviset på att vindkraftverk är en global bransch där det till stor del handlar om att optimera logistiken och ”närheten” till marknaden – utan att kompromissa med produktkvaliteten.

I all blygsamhet har Niebuhr Gears presterat en näst intill felfri produktion åt Siemens genom åren – och en väldokumenterad, kvalitetsinriktad och mycket hög produktionseffektivitet med hjälp av LEAN-principerna är en av hemligheterna bakom den stora framgången.

Du kan läsa mer om Siemens Gamesa Renewable Energy här.

Dela dette kundcase

keyboard_arrow_up